Készházak téglából

keszhazak-teglabol

A készházak esetén folyamatosan azt hangoztatják, hogy a hagyományos téglaépítésű házakat szinte mindenben felülmúlják. Nem csak rövidebb idő alatt kivitelezhetőek, de költség hatékonyabbak, jobban fűthetőek. Felmerülhet hát a kérdés, hogy megéri-e még téglából építkezni? Nos, a válasz egyértelműen igen, főképp ha a leeendő készházunk téglából készül.

Készház téglából? Létezik?

Gondolhatnánk, hogy téglából nem lehetséges készház építése, de ez esetben tévednénk. Természetesen nem a hagyományos módon kell elképzelni a téglából készült készházakat sem.

A tégla, mint kerámia anyag már régóta az emberiség rendelkezésére áll az építkezésben. Ezt a kerámia technológiát ötvözve a készház technológiával egy úgynevezett kerámia kompozit házat kapunk, mely ugyanolyan anyagokból készül, mint a hagyományos tégla házak, de mégis rendelkezik a készházak nyújtotta előnyökkel is.

Kerámia kompozit technológia

Ebben a merőben új gyártási technológiában a házat alkotó falakat tulajdonképpen úgy képzelhetjük el, mintha azokat egyetlen hatalmas tégla alkotná. Ez úgy lehetséges, hogy a modern öntési technológia által egész falakat képesek kerámia kompozitból előállítani. Képzeljük csak el mennyivel egyszerűbb 2000-3000 tégla helyett mindössze 20-30 előre legyártott kompozit fal elemből felépíteni leendő házunkat.

A készházakhoz hasonlóan, itt is ebben rejlik a legnagyobb előny, de itt a kerámia szigetelő tulajdonságai is megjelenhetnek.

keszhazak-teglabol

Kerámia kompozit előnyei

A kerámia kompozit házak esetén számos olyan jellemzővel találkozhatunk, mint a fa- és fémszerkezetes készházak esetén.

A kompozit házak esetén sincs kötés, habarcs, vagyis a kivitelezés során száraz technológiával dolgoznak, aminek köszönhetően a kivitelezési idő jelentősen lerövidül.

A kedvezőbb kivitelezési idő miatt, a költségek sem okoznak akkor fejfájást mint egy hagyományos téglaház esetén, hiszen a munkadíj így előre kalkulálható és nincs elhúzódó kivitelezési idő.

Ráadásul az sem elhanyagolható, hogy a kerámia kompozit házak 100%-ban természetes és környezetbarát anyagokból készülnek, kedvező tulajdonságokkal az emberi egészségre.

Kerámia kompozit házak jellemzői

  • nagyobb alapterület, mint a hagyományos téglaházak esetén
  • kiváló hőszigetelés
  • tűzálló épületelemek
  • páraáteresztő falazat
  • jó hangszigetelés
  • statikai stabilitás
  • hosszú élettartam
  • teljesen újrahasznosítható
  • könnyen alakítható

Összefoglalva:

A kerámia kompozit technológiával készült házak azok számára ajánlott, akik szeretnék megőrizni a hagyományos tégla anyag jó tulajdonságait és ezt ötvöznék a készház technológia nyújtotta modern szemlélettel, a gyors kivitelezéssel, környezetbarát gyártással és egyéb jó tulajdonságaival együtt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*