Miért érdemes könnyűszerkezetes készházat vásárolni?

Napjainkban egyre elterjedtebb a hagyományos építésű házak helyett a kész ház választása. Aki építkezésre adja a fejét, annak rengeteg dolgot kell mérlegelnie. Amennyiben felmerül lehetőségként a könnyűszerkezetes készház gondolata, egyszerűen áttekinthetjük ezt az opciót, mert a minőségi készházak jellemzői az előnyeik is egyben:

  • rövid építési időtartam (kivitelezési idő kulcsrakész állapotig kb. 3-4 hónap)
  • környezetbarát technológia
  • minőségi, természetes anyag: faanyag
  • egyéb környezettudatos építőanyagok
  • tervezés, gyártás kivitelezés mind egy kézben
  • kedvező ár (mindig egyedi költségvetés készül, de általánosságban: könnyűszerkezetes fa ház építés ára szerkezetkész állapotig: 70.000.-Ft /m2 -től kulcsrakész állapotig: 150.000.-Ft /m2 –től)

Hogyan készülnek a készházak?

A könnyűszerkezetes ház tervezése építészeti tervek alapján, egyedileg készül, mind a könnyűszerkezetes ház, mind pedig a fa készház esetében minden szerkezet külön tervezést igényel. A háromdimenziós számítógépes tervezésnek köszönhetően könnyebben átgondolható a szerkezet, amit a látványtervek alapján a megrendelő is könnyen átlát. A tervek elfogadása után legyártásra kerül a ház valamennyi fából készült alkotóeleme.

Az üzemi előregyártás lehetővé teszi, hogy csak az ellenőrzött és kiváló minőségű faanyagok kerülhetnek a helyszínen beépítésre. A falszerkezetet tartóváza mindig erős jó minőségű fa gerenda, melyek egymáshoz fakötésekkel és építőcsavarokkal is kapcsolódnak. A kiváló faszerkezet alapja természetesen a kiváló minőségű faanyag. Magyarország területén a klimatikus viszonyoknak köszönhetően az év kétharmad részében alacsony a relatív páratartalom, ami – a minőség megtartása mellett – megnehezíti a faanyag megfelelő feldolgozását, kezelését, tárolását. A gyártási folyamat során ezért mindig kiemelkedően fontos a páratartalom szabályozás.

A készház az építés során az alapozástól a gépészeten át a burkolási munkálatokig, a tetőszerkezetig ugyanúgy kezelhető, mint egy hagyományos téglaépület. A nyílászárók és a tető anyagának kiválasztása a megrendelő igényének megfelelően történik. A könnyűszerkezetes házak burkolásra is többféle megoldás adott, lehet pl. hagyományos kinézetű, de akár faburkolattal ellátott is. Ugyanez igaz a belső burkolatokra is, hiszen ezesetben is az építtető bármiféle elképzelése érvényesülhet.

Sarkalatos kérdés a fűtés: mivel fűthetjük a készházakat?

A kézházakban bármilyen fűtési rendszer kialakítható. Nagyon modern, kellemes, praktikus és nem utolsó sorban egészséges valamint energiatakarékos megoldást jelent az infrafűtés, hiszen az épület szerkezetének kiemelkedően jó hőszigetelése.

Az infra sötétsugárzó nagy teljesítményének köszönhetően azonnal és hatékonyan fűti fel környezetét. Kényelmes megoldás, nem keringteti a levegőt, nincs felszálló por, szálló baktériumok. Szagmentes, zajmentes, nem világít. Termosztát segítségével szabályozható, így kiváló hőtermelési hatékonyság és hősugárzási hatás jellemzi valamint energiatakerékos. Az infra sötétsugárzókat változó teljesítménnyel (1.000-3.200W), több modellben gyártják, így nem csupán beltéri fűtésére, de például kültéri teraszfűtésre is kiválóan alkalmas.

Mint azt láthatjuk a készházak ideális megoldást kínálnak mindamellett, hogy ingatlan eladás során ennek a típusnak megvan a külön célközönsége, így hamarabb adhatunk túl rajta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*